Pompás délelőtt a mesék útján

folder_openMódszertan
commentNincs hozzászólás

Tóthné Papp Krisztina, Pompás Mesés Nagykövet, a békéscsabai Szigliget utcai és Kazinczy lakótelepi Óvoda – amely egyben Pompás Mesés Óvoda is –  óvodapedagógusa. Kollégáival éltetik a Pompás Napok módszertanát, és tapasztalataikat is szívesen megosztják a hozzájuk forduló érdeklődőkkel. Így történt ez nemrégiben is. Erről mesél nekünk Kriszti.

Egy szép április délelőtt folyamán vendégül láttuk a gyulai Mágocsi Úti Óvoda dolgozóit. Intézményükben már többször voltunk ebben a nevelési évben a Pompás Napok képzésén. Kolléganőmmel lelkesen beszéltünk arról, hogy a mi óvodánkban hogyan alkalmazzuk, építjük be a mindennapokba a képzéseken és az online előadásokon látottakat, hallottakat.

Az óvodavezetőink felvették egymással a kapcsolatot, így bemutathattuk, megmutathattuk „tudásunk” egy szeletét. Nagy izgalommal készültünk erre az alkalomra.

A vendégek köszöntése, az óvodánk rövid bemutatása után elmeséltem neki az egyik kedvenc mesémet, Az első mese mind közül-t. Utána két csoportszobában tekinthették meg az interaktív mesélést. Egy- egy kihúzott kártya (babszem és pálca) „döntötte” el, hogy ki melyik csoportszobába fog menni. Az egyik kolléganőm a saját csoportjában, a saját csoportjával mutatta meg Az aranypálca című mese „pompás” megjelenítését. Közös tárgyalkotással tették komplexé a tevékenységet.

Egy másik kolléganőm Az égigérő paszuly című mesét mesélte el a másik csoportszobában, találós kérdésekkel, mondókákkal, hangszerekkel tarkítva. Itt is tárgyalkotás zárta a tevékenységet.

Mindkét helyszínen teljesen bevonódtak a gyermekek, lelkesek, figyelmesek, türelmesek voltak. Számukra és a felnőttek számára is élmény volt minden tevékenység.

Néhány kolléganőm több éve nagy örömmel és lelkesedéssel bábozik, dramatizál az egész óvoda számára egy-egy jeles naphoz kapcsolódóan a nevelési év folyamán. Most az egyik kedvenc meséjükre, A három kívánságra esett a választásuk.  Néhány csoporttal együtt a vendégek is megtekintették ezt a kis előadást is.

A délelőtt zárásaként volt még lehetőség egy kötetlen beszélgetésre, kérdések megválaszolására, tapasztalatcserére is. Vendégeink pozitív élményekkel indultak haza, mi pedig örültünk, hogy bemutathattuk, megmutathattuk, hogy hogyan „lépdelünk” a „pompás úton”.

Tags: békéscsaba, pompás mesés óvoda, pompás napok, pompás napok módszertan, tudásmegosztás

Ismerd meg képzéseinket!

Nézz szét webshopunkban!

Legolvasottabb blogcikkeink

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up