Pompás Mesés Intézmények

A Pompás Napok komplex módszertana segítséget nyújt a pedagógusoknak és gyerekekkel foglakkozó szakembereknek, hogy saját személyiségükön keresztül a hagyományos kultúra értékeit a mai kor igényeinek megfelelően közvetíthessék.

Ha szeretnéd, hogy intézményedben nagyobb hangsúlyt kapjanak a népmesék és népi játékok, vagy szükség van egy új lendületre, a játék és mese repertoár felfrissítésére, akkor éljetek a Pompás Mesés Intézmények országos programjának lehetőségével!

Hisszük és valljuk, hogy óvoda nem létezhet mesemondás, mesehallgatás nélkül, hiszen ezek a gyermek belső világának tartópillérei.

Ők már Pompás Mesés Intézmények

Mezőlaki Tengelic Természetvédő Óvoda

2020-ban a mezőlaki Tengelic Természetvédő Óvodát választottuk az ország első Pompás Intézményének. Helyesebb azt mondani, hogy kölcsönösen választottuk egymást, hisz Popovicsné Gyenge Judit – az intézmény vezetője már akkor elkötelezettje volt a Pompás Napok módszertanának – szakmai tapasztalata révén már a módszertan elméleti oktatásakor meglátta a lehetőséget a komplex népmese-foglalkozásban.

Olvasd el a teljes beszámolónkat! >>

Debreceni Református Kollégium Óvodája

A Debreceni Református Kollégium Óvodája elfogadta és szeptember végétől büszkén viseli a Pompás Óvoda címet. Két Pompás Nagykövet, Viki és Kriszti is ebben az óvodában dolgozik, valamint az óvoda teljes kollektívája elkötelezett a népmesék és a Pompás Napok módszertana iránt.

Ismerd meg a történetüket! >>

Újpesti Deák Óvoda

A Deák Oviban jártunk már korábban is intézményi képzést tartani, és ezen túl mindennapi a kapcsolatunk Pompás Mesés Nagykövetünk, Juhászné Rusai Éva által. Több kolléga elvégezte már online képzéseinket. Az is nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy szintén Pompás Mesés Nagykövetünk, Péter Petra Veronika a Pompás Napok módszertanából írta a szakdolgozatát.

Tudj meg többet róluk >>

Pátyolgató Óvoda

A Pompás Mesés Óvodák sorához csatlakozott 2022. áprilisában a Pátyolgató Óvoda. Rendkívüli boldogság, hogy egy olyan óvoda kaphatta meg a címet, ahol kedves ismerősünk, barátunk, kollégánk, Stefanné Rokaly Elvira mint Pompás Mesés Nagykövet tevékenykedik. Biztosak vagyunk benne, hogy a Pátyolgató Óvodában minden nap egy igazi, pompás mesés nap.

Ismerd meg az történetüket! >>

Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda — Békéscsaba

Békés megyében elsőként a békéscsabai Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda érdemelte ki a Pompás Mesés Óvoda címet. A két óvodában összesen 280 gyermekről gondoskodnak nap mint nap, és nagy hangsúlyt fektetnek a népi hagyományok ápolására.  Szeretik a népmeséket, amelyek a mondanivalójukkal segítik a gyermekek személyiségfejlődését, ítéletalkotását, azt, hogy a kicsik tudjanak különbséget tenni a jó és a rossz között.

Olvasd el az átadóról készült beszámolót >>

Szegedi Kis István Református Intézmény Csillagfürt Óvodája

A békési megyében másodikként, még az országban kilencedikként kapott Pompás Mesés Óvoda címet a Szegedi Kis István Református Intézmény Csillagfürt óvodája 2023 február végén. Az átadón túl még egy harminc órás továbbképzés is zajlott az óvodában, amelyen az intézmény valamennyi pedagógusa részt vett. Hálásak vagyunk Dihenné Rucz Erika helyi nagykövetünknek munkájáért is.

Nézd meg az átadóról készült összefoglalót! >>

Patakparti Óvoda – Előszállás

2022 novemberében egy szakmai nap keretében adtuk át a Pompás Mesés Óvoda címet az óvoda szakmai csapatának. A Patakparti Óvoda kollégái meséssé teszik a gyerekek hétköznapjait, ezzel éltetik a népmeséket. 

Kerekerdő Óvoda – Budapest IX. kerület

A kilencedik kerületi Kerekerdő Óvoda programjának középpontjában hosszú ideje az élőszavas mesemondás áll. A Pompás Mesés Óvoda cím átadására egy különleges eseményen került sor, ahol 4 helyszínen különböző mesejátékokra hívták a gyermekeket.

Nézd meg az átadóról készült videót! >>

Brunszvik Teréz Budavári Óvodák Iskola Utcai Óvodája

2023 februárjában a Brunszvik Teréz Budavári Óvodák Iskola Utcai Óvodája is csatlakozott a Pompás Mesés Óvodák körébe. A szakmai nap keretében 10 kredites ÉrzelMesék intézményi képzést is tartottunk.

keyboard_arrow_up